De Broederschool gaat op bubbelwandeling!

De paasperiode is voor de Broederschool elk jaar het moment om een solidariteitsactie op poten te zetten. Omwille van de coronaproblematiek vindt deze dit jaar plaats in aangepaste vorm én is deze open voor het grote publiek.

“We bieden iedereen de mogelijkheid om te genieten vier mooie wandelingen met hun bubbel. De luswandelingen variëren tussen 7,5 km en 10 km en starten aan de schoolpoort in de mandellaan of in de fabrieksstraat. Aangezien de leerlingen dit jaar niet op stap mogen, stellen we de wandelingen open voor het brede publiek”, vertelt leerkracht Lievia Couvreur, al jaren een van de trekkers van de solidariteitsactie. Via de wandelingen kun je Roeselare (her)ontdekken tijdens de paasvakantie en kun je ondertussen wat genieten van wat me-time met het gezin of de vriendenbubbel. Trek je een knotsgekke of prachtige foto onderweg, dan mag je deze posten op de fb-pagina of instagram van de Broederschool. De origineelste foto wordt beloond met een prijs ter waarde van 25 euro.

“Uiteraard doen we deze wandelingen ook met een groter doel voor ogen”, gaat Lievia verder. Zij richtte in 1985, samen met haar man Dirk De Temmerman, ‘Payoga-Kapatagan’ op, een landbouwproject op de Filipijnen. Zelf woonden ze 9 jaar op de Filipijnen en hebben via de organisatie nog een impact op vele duizenden boeren en landarbeiders. “Wij voelen ook de gevolgen van de Covid-19-pandemie, maar op de Filipijnen worden de families echt heel zwaar getroffen. We hopen dan ook dat, wanneer je de wandeling leuk vindt, je vrijwillig een kleine solidariteitsbijdrage wil leveren van 4 euro. Dat is de prijs van de Trappist of het glas wijn, die je anders onderweg kon nuttigen op een terras.”

De volledige opbrengst van de wandelingen gaat naar ‘Payoga-Kapatagan’. Daarmee worden de families gesteund die geen vast inkomen hebben. Voedselpakketten, zaden, kippen, eenden, varkens,… moeten ervoor zorgen dat de mensen ook deze moeilijke periode kunnen overbruggen.

 

Meer informatie over Payoga-Kapatagan kan je vinden via deze link: www.payoga.be

Overschrijven kan op Payoga-Kapatagan: BE70 9730 4689 8625

qr code wandelingen.jpg
Solidariteitswandelingen.png